Geen rijbewijs, wel drugs: stel aangehouden na achtervolging

In de auto zou volgens de bestuurder 'ontdooiend vlees' hebben gezeten. © Politie Basisteam Roermond
Twee mannen zijn dinsdag aangehouden in Swalmen, nadat de politie het voertuig van de twee achtervolgde en in de auto onder andere softdrugs en een verboden wapen aantrof.
Dat meldt de politie. De bestuurder had bovendien geen rijbewijs en reed in een auto zonder APK.

Vlucht door woonwijk

De politie startte dinsdag een zoektocht naar de kentekenhouder in Swalmen, omdat daarvan al bekend was dat hij geen rijbewijs had. Het lukte om de auto op de weg aan te treffen, maar na het tonen van het stopteken sloeg de bestuurder op de vlucht. "De bestuurder ging er met volle snelheid vandoor, wat zorgde voor onveilige situaties in een woonwijk", aldus de politie.

Tas met ontdooiend vlees?

Op de oprit van een ouder stel kwam de auto tot stilstand, geblokkeerd door de politiewagen. "Toen we vroegen wat er in de auto lag, zei de bijrijder dat er een tas met boodschappen in lag. Al snel kwam er een derde persoon aanlopen om de boodschappen, met daarin ontdooiend vlees op te halen." Volgens de politie rook dat ontdooiende vlees wel erg naar hennep. Bij het doorzoeken van de auto werd inderdaad een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen, net zoals een verboden wapen, een bivakmuts en een koevoet.

Woning afgesloten

De politie besloot daarop meteen de woning af te sluiten in afwachtiging van een machtiging tot doorzoeking. "De bijrijder zal wel nattigheid hebben gevoeld en kwam vanuit de woning met bigshoppers naar buiten, recht in de armen van de collega's."

Aanhoudingen

Het tweetal is aangehouden. Onder andere het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken, het veroorzaken van gevaar op de weg en het rijden onder invloed van drugs worden ten laste gelegd. Ook worden de twee mannen verdacht van het overtreden van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. De auto zonder APK is in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!