Heerlense advocaat uit functie gezet na nieuwe fout

Stockfoto © Istock
Een strafrechtadvocaat uit Heerlen mag zijn functie niet meer uitoefenen. Dat heeft de Raad van Discipline maandag bepaald.
De 74-jarige advocaat was in 2019 al eens voor 12 weken geschorst, na het maken van ongeveer dezelfde fout. Omdat hij opnieuw de mist in ging, heeft de Raad van Discipline bepaald dat de advocaat zijn functie niet meer mag uitoefenen. Deze raad behandelt klachtzaken over advocaten.

In de fout

Deze keer ging de raadsman in de fout na een arrestatie op 29 augustus 2023. De advocaat stond een man bij die verdacht werd van zware mishandeling en ontucht. Omdat de zaak 'onder beperkingen' zat, mocht de verdachte alleen contact hebben met zijn advocaat. Tijdens een gesprek tussen de advocaat en zijn cliënt gaf hij hem toch de mogelijkheid om even met zijn dochter te bellen. "Client wilde alleen even weten of zijn dochter thuis was. Want anders was geen fatsoenlijk gesprek mogelijk. Toen hij hoorde dat zijn dochter thuis was, was wel een gesprek mogelijk", zei de advocaat.

Nummer verwijderen

Na het gesprek zei hij aan de dochter dat ze het nummer moest wissen. De advocaat zei dat hij niet wist dat er beperkingen waren opgelegd, maar omdat hij de dochter vroeg het nummer te verwijderen, trekt de raad dat in twijfel.
Hij kan nog wel in beroep gegaan, maar tot die zaak dient, is hij geschorst. De advocaat was maandag niet voor commentaar bereikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!