Woningen Arcen al tijden niet bereikbaar door hoogwater

Door het hoge grondwaterpeil zijn de woningen amper bereikbaar. © Omroep Venlo
Zo'n vijf woningen in Arcen zijn al tijden nauwelijks bereikbaar vanwege hoogwater. Bewoners kunnen hun huizen alleen nog bereiken via een wandelpad door het bos.
Het gaat om woningen aan de Rodedijk en de Grensweg in Arcen, schrijft Omroep Venlo.

Verplichting gemeente

GroenLinks-raadslid Wim Janssen vraagt het stadsbestuur om opheldering. "Ik denk dat deze mensen het verst van de Maas af wonen in Venlo. Daarom is het bijna bizar dat zij zo lang last hebben van hoogwater", stelt Janssen. "Maar het zijn ook gewoon inwoners van de gemeente Venlo, mensen die ook gemeentelijke belastingen moeten betalen." Hij vindt dat de gemeente voor de veiligheid van deze inwoners moet zorgen.
De bewoners rijden nu vanaf het zuiden over de grensweg naar hun huis. Dit smalle bospad wordt normaal gesproken alleen gebruikt als wandelpad en door mountainbikers.

Hevige regenval

De toegangsweg naar de woningen staat door het hoge grondwaterpeil en de hevige regenval van de laatste maanden al tijden onder water. In de buurt van de huizen werd decennialang grind gewonnen. Bij die winning werd ook de toegangsweg naar het gebied afgegraven. De weg is later teruggeplaatst. "Ik denk niet dat men zich destijds gerealiseerd heeft dat er ooit zoveel regen zou kunnen vallen als in de laatste maanden, zodat we nu dit probleem hebben met het hoogwater", stelt Janssen.

Oplossing gezocht

Er is op korte termijn een oplossing nodig, vindt het raadslid. "De vrachtwagens van de afvalophaaldienst kunnen er bijvoorbeeld niet meer komen." Ook is het maar de vraag of de hulpdiensten op de hoogte zijn van de afsluiting.
Janssen vindt ook dat er gekeken moet worden naar een structurele oplossing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!