Cel voor Brunssumse handlanger van Ridouan Taghi

Jerlonny D. in een van zijn videoclips © YouTube
Een 26-jarige Brunssumer is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en acht maanden wegens betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum in 2019.
De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat Jerlonny D. in Brunssum een busje stal, dat later werd gebruikt bij voorbereidingen voor de moord op de advocaat.

Taghi

Het busje werd gestolen op de Fazantlaan in Brunssum. Dat gebeurde op 5 september 2019. Jerlonny zou daarna met het busje naar de Utrechtse wijk Overvecht zijn gereden. Andere verdachten zouden er een een voorverkenning mee hebben gedaan bij het huis van Wiersum. De advocaat, die de kroongetuige in de zaak tegen Ridouan Taghi bijstond, werd op 18 september vermoord.

Neef van Taghi

Voor de moord werden vrijdag nog negen mensen veroordeeld. De neef van Taghi, Anouar T., kreeg 26 jaar cel voor zijn leidende rol bij de moord op Wiersum. De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat T. die moord heeft voorbereid. Dat gebeurde door auto's te stelen die door de schutters zijn gebruikt en met voorverkenningen bij het kantoor en de woning van Wiersum. T. stelde de auto beschikbaar waarmee die voorverkenningen gedaan werden en had nauw contact met de verkenner zelf. Ook zou hij contact met Brunssumer Jerlonny hebben gehad.
De in Brunssum gestolen Volkswagen Transporter. © Opsporing Verzocht

Criminele organisatie

Jerlonny stal volgens de rechtbank meerdere voertuigen en werd ook veroordeeld wegens het lid zijn van een criminele organisatie. Justitie had een iets langere celstraf, namelijk 3 jaar, geëist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!