Verenigingen op straat door koerswijziging zalencentrum

Witte Hoeve sluit per 1 april © Edward-Media
Het Venrays Mannenkoor, de bridgeclub en andere verenigingen moeten op zoek naar een nieuw onderkomen. Hotel en zalencentrum De Witte Hoeve sluit per 1 april de deuren. De eigenaar wil er arbeidsmigranten opvangen.
"Wij hebben nu maar goed twee weken om met een vijftal verenigingen een andere locatie te zoeken. We hebben natuurlijk een locatie nodig die betaalbaar is, maar ook groot genoeg is voor al onze leden", zegt Mientje Wester van Bridgeclub Venray.

Vijftal verenigingen dakloos

Het personeel en de verenigingen zijn donderdag ingelicht. Alle geplande evenementen zijn per direct geannuleerd. En dat viel rauw op het dak van de verenigingen, die jarenlang de Witte Hoeve als uitvalsbasis hebben gehad. "Het is erg vervelend dat het zo kort dag is", aldus Wester. Ook voor het Venrays Mannenkoor kwam het bericht als donderslag bij heldere hemel. "We worden echt voor een blok gezet nu we op zo een korte tijd een nieuwe locatie moeten vinden", zegt secretaris Joop Giesberts.
"Er gingen al langer geruchten rond dat we moeten vertrekken, maar dat alles ineens zo snel gaat, was ondenkbaar. We zijn vanochtend dan ook direct met onze zoektocht gestart", aldus Giesberts.

Arbeidsmigranten

"We wilden het pand al langer een nieuwe bestemming geven", zegt Jan Lucassen, directeur van de Witte Hoeve. "We hebben nu eindelijk de knoop doorgehakt. Vanaf 1 april kan er niemand meer terecht bij de Witte Hoeve. Het is de bedoeling om arbeidsmigranten op te gaan vangen. Daarvoor gaan we misschien het pand verbouwen, maar dat is allemaal nog niet zeker."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!