L1 genomineerd voor twee Regiohelden Awards

Twee L1-producties uit 2023 maken kans op een Regiohelden Award. © L1
De L1 Pride Week en de documentaire Rafelrand zijn dit jaar genomineerd voor een Regiohelden Award.
Dat heeft Stichting RPO (Regionale Publieke Omroepen) bekendgemaakt.

Awards

De Regiohelden Awards heeft verschillende categorieën en worden jaarlijks uitgereikt tijdens Regiohelden, het festival voor regionale journalistiek. Dan wordt ook duidelijk welke inzending de Gouden Regiohelden Award wint, de jaarlijkse prijs voor de beste journalistieke productie van alle Nederlandse regionale omroepen.

Pride Week

De L1 Pride Week, gepresenteerd door Yaël Weijenberg en Timo Schmid, is genomineerd in de categorie De Beeldvanger. Deze prijs voor de beste videoproductie van 2023, een productie die onderhoudend, origineel en boeiend is. Volgens de jury wordt er elke aflevering op een mooie manier een andere invalshoek belicht, terwijl de rode draad altijd Pride Week blijft.

Rafelrand

De documentaire Rafelrand van Niena Bocken is genomineerd in de categorie De Verhalenverteller: deze prijs gaat naar de beste documentaire van 2023. Een non-fictie productie waarbij de persoonlijke stem van de maker duidelijk naar voren komt. Volgens de jury is het verhaal boeiend in beeld gebracht en laat de maker zien waarom deze plek zo belangrijk is voor de bewoners.
Op 11 april worden de winnaars in alle categorieën bekendgemaakt in poppodium Neushoorn in Leeuwarden.

Terugkijken

De L1 Pride Week was van 11 tot en met 15 september te zien op L1 TV en alle online kanalen. Ook werden alle interviews uitgezonden op de radio. In de afleveringen werd onder andere aandacht gegeven aan homoseksualiteit en geloof, het LHBTQIA+-alfabet en het persoonlijke verhaal van Jip, een non-binair persoon en diens vader.
Hier zijn alle aflevering terug te zien.
Rafelrand vertelt het verhaal van het grootste kraakpand van Limburg, Landbouwbelang in Maastricht. Sinds 2002 wordt het al bewoond door een commune, maar de gemeente heeft besloten om het gebied volledig op de schop te nemen. De documentaire volgt vier krakers op zoek naar een toekomst zonder hun geliefde woonplek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!