Airport Weeze vrijdag dicht voor vertrekkende vluchten

Weeze Airport, net over de grens bij Well. © iStock
Airport Weeze vraagt mensen om vrijdag niet naar de Duitse luchthaven te reizen in verband met een staking door luchthavenbeveiligers.
"Deze oproep is bedoeld voor onze vertrekkende gasten", zegt Tom Kurzweg, woordvoerder van het vliegveld. De staking begint vrijdagochtend om 3:00 uur en duurt tot 22:00 uur in de avond.

Kans op uitvallen vluchten

Het vliegveld verwacht dat ruim 2500 reizigers de dupe worden van de werkonderbreking. Ook kunnen er volgens het vliegveld vluchten uitvallen.
Reizigers wordt geadviseerd de vluchtgegevens goed in de gaten te houden.

Staking verlengd

Vakbond Verdi heeft tot de staking opgeroepen. Dit zal ook op andere luchthavens in Duitsland het geval zijn. In eerste instantie zouden beveiligers alleen op donderdag het werk neerleggen op vijf luchthavens. Maar woensdag heeft de bond de staking verlengd en uitgebreid naar meerdere vliegvelden.
Alleen voor donderdag verwachtte de Duitse vereniging voor luchthavens ADV al, dat ongeveer 90.000 reizigers rekening moeten houden met annuleringen en vertragingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!