Gevaarlijke gasleiding: kraan uit Nederweert moet helpen

De hulpdiensten en netbeheerder Enexis aan het werk bij de gasleiding. © ANP
Een speciale kraan uit Nederweert moet woensdagmiddag naar Eindhoven om te ondersteunen bij een gevaarlijke gasleiding die op barsten staat.
Dat meldt Omroep Brabant. De kraan komt onder begeleiding van motoren van de Koninklijke Marechaussee. Eerder zou de kraan eigenlijk uit Rotterdam komen, maar dat kon pas vanaf 16:00 uur. In Nederweert bleek eenzelfde soort kraan te staan, die eerder kon komen.

Gasleiding

De gasleiding die dreigt te bezwijken bevindt zich aan de Professor Holstlaan, dichtbij belangrijke verkeersknooppunten. Volgens een woordvoerder van de brandweer is daar een pompinstallatie aan het verzakken, waardoor ook de gasleiding verzakt. Momenteel wordt bekeken hoe de gasleiding ondersteund kan worden.
Mocht de gasleiding echt kapotgaan, dan kan dat volgens de woordvoerder 'flink gevaarlijk' zijn. Vooralsnog zijn alle maatregelen die worden genomen vooral preventief, benadrukt hij. Er is nog geen sprake van een daadwerkelijk gaslek.
Door de maatregelen is er flinke hinder voor het verkeer. Zo moeten weggebruikers richting Eindhoven woensdagmiddag rekening houden met flinke vertraging. Volgens de ANWB is de vertraging op de A67 richting Eindhoven, vlak over de provinciegrens bij Asten, een half uur. Ook vanuit Weert staat op de A2 een flinke file.

'Nog uren problemen'

De A2 en de N2 zijn in beide richtingen dicht tussen de knooppunten De Hogt en Leenderheide. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan de regio te mijden. De problemen duren volgens de Brabantse omroep waarschijnlijk nog uren. De problemen zullen daarom naar verwachting niet voor de avondspits zijn opgelost.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!