Zorgen over kwetsende nepbeelden op scholen in Venlo

De schoolleiding van het Valuascollege noemt het verspreiden van de beelden onacceptabel. © iStock
Op drie middelbare scholen in Venlo worden sinds kort 'kwetsende' en 'schokkende' foto's van leerlingen en leraren gedeeld.
Wie er achter de beelden zit, is niet bekend. Maar Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO) zou inmiddels een onderzoek zijn gestart.

'Dit is onacceptabel'

Ook is er al een mail naar ouders gestuurd. "Via social media gaan er foto's van medewerker(s) rond die gephotoshopt zijn. Dit kan zeer schadelijk zijn voor onze medewerkers. Wij vinden dit onacceptabel en vragen iedereen die deze beelden heeft ontvangen, om ze te verwijderen en niet door te sturen", aldus de schoolleiding van het Valuascollege. "Als we achterhalen wie deze beelden heeft gephotoshopt, dan zullen er passende sancties volgen."

Drie scholen

Wat er precies op te foto's te zien is, is niet bekend. De beelden zouden volgens De Limburger wel massaal worden gedeeld onder leerlingen van het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege. Het is nog niet duidelijk op welke van deze scholen de foto's zijn gemaakt.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat er (nog) geen onderzoek is gestart. Ook is er nog geen aangifte gedaan. OGVO was woensdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!