Zieke Zeb in Rome voor behandeling

Sinds half maart is Zeb in Rome voor zijn behandeling. © privéarchief
De vierjarige Zeb uit Weert is sinds deze week in Rome voor zijn behandeling. Zeb heeft een ernstige vorm van kinderkanker en is in Nederland uitbehandeld, in Italië gloort nog hoop op volledige genezing.
Eind februari startten de ouders van Zeb een crowdfunding om de speciale behandeling te kunnen betalen.

Neuroblastoom

Toen Zeb twee jaar oud was, wilde hij van het ene op het andere moment niet meer lopen. Waar aanvankelijk werd gedacht aan een ontstoken heup, werd na nader onderzoek een vernietigende diagnose gesteld; kanker. De afgelopen jaren bevonden zijn ouders Chris en Anke Lenaers zich in 'een achtbaan zonder einde'. "Het eerste anderhalf jaar gingen we van tegenslag naar tegenslag. Hij bleek helemaal vol te zitten." Hoewel het in mei vorig jaar beter leek te gaan sloeg in augustus 2023 het noodlot toe. Zeb kreeg te horen dat er in Nederland niets meer voor hem mogelijk was.

Italiaans specialisme

Rome bood echter uitkomst. In een specialistisch ziekenhuis is een behandeling mogelijk die Zeb een grote kans op genezing geeft. Het prijskaartje van 400.000 euro was zijn ouders echter te gortig. "We wilden er zelf alles aan doen, al moesten we ons huis verkopen. We willen hem gewoon deze kans geven", aldus zijn vader Chris. Via een crowdfunding werd binnen een aantal dagen het benodigde geld binnengehaald.
Afgelopen weekend vloog het het gezin naar Italië waar ze nu drie maanden zullen verblijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!