Elf jaar cel en tbs: Ramon wurgde ex-vriendin in een greppel

Het lichaam van de Poolse Laura werd in een greppel langs de Ringbaan-Zuid in Weert aangetroffen. © WeertdeGekste
Ramon P. (40), die zijn ex-vriendin Laura in Weert wurgde, is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar en tbs met dwangverpleging.
De rechtbank in Roermond acht doodslag bewezen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van veertien jaar en tbs met dwangverpleging. De straf valt lager uit dan de eis.

'Groot verdriet'

"Voor Laura waren het helse laatste minuten, met die wetenschap moeten de nabestaanden leven. Door uw handelen heeft u hen groot verdriet aangedaan. Op die dag heeft u niet alleen het leven van Laura ontnomen, maar ook haar familie blijft beschadigd", aldus de rechtbank.

Achtervolgen

Op 24 november 2021 stapte de 24-jarige Poolse Laura in haar auto om naar het werk te gaan. Haar ex-partner, Ramon P. uit de Dominicaanse Republiek, zette een achtervolging in en reed haar aan op de Ringbaan-Zuid in Weert. Vervolgens stapten ze uit hun voertuigen, waarna Laura klappen moest incasseren en in de greppel langs de weg is gewurgd. Later die dag meldde P. zich bij het politiebureau.

Ander verhaal

Tijdens de politieverhoren bekende Ramon P. dat hij Laura gedood heeft. Maar twee weken geleden - toen de strafzaak inhoudelijk behandeld werd - kwam hij met een ander verhaal. P. zei dat hij de bekentenis had verzonnen. Naar eigen zeggen was er een derde auto betrokken bij de aanrijding. Daarin zaten drie gemaskerde personen die Laura gedrogeerd en gedood zouden hebben. Justitie noemde dit 'een ongeloofwaardig verhaal'.

Jaloezie

Laura kwam in 2020 samen met haar Poolse vriend naar Nederland toe om te werken bij DHL. Daar leerde ze Ramon kennen. Ze verbrak de relatie met de Pool, maar keerde bij hem terug toen ze angstig werd van het jaloerse gedrag van de Dominicaan. Ramon P. en het OM hebben twee weken de tijd om te beslissen in hoger beroep te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!