Voorbereidingswerkzaamheden voor verbreding A2 begonnen

De A2 wordt tussen de knooppunten Kerensheide (foto) en Het Vonderen verbreed. © ANP
Aannemer Boskalis is nog een paar dagen bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A2. De snelweg wordt tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide verbreed.
Op verschillende punten is de begroeiing verwijderd. Vanwege het naderende broedseizoen moet het werk op 15 maart klaar zijn, nadat het eind februari van start ging. In augustus wordt de klus weer hervat.

Bodemgesteldheid

Maandag is begonnen met een onderzoek naar de bodemgesteldheid. Met een speciaal sondeervoertuig wordt de opbouw en de stabiliteit van de bodem in kaart gebracht. Dat is onder meer nodig vanwege de fundering van nieuwe viaducten.
Ook wordt er onderzocht of de grond moet worden gesaneerd en wat de kwaliteit is van het af te breken asfalt. Dit onderzoek gebeurt zowel op de snelweg als ernaast, op de plaatsen waar de A2 verbreed moet worden. Als daarbij delen van de weg afgesloten moeten worden, zullen de noodzakelijke omleidingsroutes op tijd aangegeven worden langs de weg.

Archeologisch onderzoek

Op korte termijn start ook een onderzoek naar niet gesprongen explosieven en eventuele archeologische vondsten in de bodem. Later dit jaar worden kabels en leidingen verlegd.
De meeste hinder voor het verkeer zal volgend jaar pas gaan plaatsvinden, als de grote werkzaamheden worden gestart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!