Roermondse ramadanmaaltijden ook in andere steden

De vrijwilligers van Tigers bereiden de maaltijden in hun clubhuis in Roermond. © L1 (Gerrard Pansier)
Het initiatief van zaalvoetbalvereniging Tigers Roermond om samen met moskee Tawhied gratis iftarmaaltijden te verstrekken tijdens de ramadan, krijgt navolging in Limburg én Brabant.
Ook in Venlo, Heerlen en Eindhoven wordt dit dit jaar ook gekookt voor minderbedeelde of eenzame moslims, zegt de voorzitter van Tigers Roermond, Chaib Ramdani.

Duizenden maaltijden

In Roermond koken vrijwilligers van de voetbalvereniging en de moskee net als voorgaande jaren weer in jongerencentrum DB4ALL. Naar verwachting worden er dit jaar zo'n 13.000 tot 14.000 maaltijden bereid. Dat zijn er minder dan vorig jaar, maar volgens Ramdani hoeft Roermond zich alleen op de eigen omgeving te richten nu het initiatief ook elders wordt opgepakt.

Menu

De voetbalvereniging werkt samen met Tigers Heerlen, Tigers Venlo en een buurthuis in Eindhoven. De maaltijden worden elke dag bij mensen thuis bezorgd maar kunnen ook worden afgehaald. Op het menu staat onder meer kip met rijst, macaroni, gebraden kip en shoarma, vertelt Ramdani. Donaties, zowel in geld als voedsel, zijn volgens hem nog van harte welkom.

Vastenperiode

De ramadan begint naar verwachting komende zondag, afhankelijk van de stand van de maan. Tijdens deze heilige maand mogen moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten, drinken, vrijen en roken. Ook is het een tijd van bezinning en om aan liefdadigheid te doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!