'Vakantieparken Peter Gillis in de verkoop'

Campingbaas en realityster Peter Gillis. © ANP
De vakantieparken van de Oostappen Groep lijken een nieuwe eigenaar te krijgen. Eigenaar en realityster Peter Gillis heeft ook drie parken en een camping in Limburg.
Bronnen melden aan Omroep Brabant dat Gillis dicht bij een akkoord is met een partij die al zijn elf parken over wil nemen.

Sluiting

Het bedrijf verkeert al maanden in zwaar weer. Na de sluiting van park Prinsenmeer in Ommel dreigt de sluiting van meerdere parken. Uit een onderzoek in opdracht van de gemeente Asten bleek dat er een groot risico bestaat dat Gillis het park gebruikt voor criminele activiteiten.

Vergunning

Limburgse gemeenten gaven eind vorig jaar al aan dezelfde procedures te volgen. Zo moest de Oostappen Groep een exploitatievergunning aanvragen voor De Berckt in Baarlo, Heelderpeel in Heel en Boschbeek in Herkenbosch. Daarop volgt vervolgens een Bibob-onderzoek. Dit is een bestuursrechtelijk instrument dat ingezet wordt als er gevaar dreigt dat een vergunning misbruikt wordt voor illegale activiteiten. Blijkt dit het geval, dan wordt de vergunning afgewezen.

Oplossing

Een overname zou een oplossing voor al deze problemen kunnen zijn. "Als deze partij minder omstreden is dan Gillis, die al jaren met overheden en instanties overhoop ligt, zal een Bibob-onderzoek geen probleem zijn en kunnen de parken onder de nieuwe eigenaar dus gewoon weer open. Gemeenten zijn dan geen partij meer", schrijft Omroep Brabant.

Capfun

In de nieuwe situatie zou de Oostappen Groep eigenaar van de grond blijven, die dan verhuurd wordt aan de nieuwe exploitant. Welk bedrijf interesse heeft is niet bekend. Meerdere bronnen melden aan Omroep Brabant te rekenen op de Franse campingeigenaar Capfun. Zowel Capfun als Oostappen wilden niet reageren op vragen van Omroep Brabant.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!