Valkenburg eert het doodnormale dagelijks leven

Een van de beeldgroepen in de tentoonstelling Alledaagse Mensen. © L1 (Peter Beeker)
Het doodnormale trekt veel bekijks in Valkenburg. De tentoonstelling Alledaagse Mensen is precies dat wat het is. Beelden van gewone mensen in alledaagse situaties.
"Als je lang genoeg kijkt denk je iemand te herkennen in de beelden", zegt een Valkenburgse. "Dat is precies de bedoeling", vertelt citymanager Ken Heugen: "Deze expositie is een eerbetoon aan alle mensen."

Tuinfeestje

Her en der in het centrum van Valkenburg loop je ze tegen het lijf. Een groepje mannen met een feestmutsje op, een vrouw met een winkelkoffertje en een tuinfeestje met taart en drank op tafel kortom herkenbare scenes uit het dagelijks leven.

Beton

De 44 sculpturen van beton zijn gemaakt door kunstenaars duo Christel en Laura Lechner uit het Duitse Witten. Moeder en dochter Lechner doopten hun reizende tentoonstelling Alltagsmenschen. In 2017 waren de beelden in Heerlen te zien. Tot en met 18 juni staan de beelden in Valkenburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!