CDA Peel en Maas levert wethouder, coalitie niet uitgebreid

In Peel en Maas heet het gemeentehuis Huis van de Gemeente © Gemeente Peel en Maas
CDA Peel en Maas gaat een nieuwe wethouder naar voren schuiven. Wie die rol precies gaat vervullen en op welke termijn dat gebeurt, is nog onbekend.
CDA Peel en Maas en Lokaal Peel en Maas bleven in de coalitie over, nadat in januari de D66-fractie uit de coalitie stapte. Reden daarvoor was het opstappen van D66-wethouder Machteld Beukema; zij voelde een gebrek aan vertrouwen binnen het college.
In overleg hebben de coalitiepartijen besloten dat het CDA de nieuwe wethouder zal leveren. Het intern proces om tot een geschikte kandidaat te komen is onlangs gestart.

Coalitie niet uitgebreid

Naast de zoektocht naar een nieuwe wethouder, hebben de coalitiepartijen ook gesprekken gevoerd met alle andere partijen om de coalitie eventueel uit te breiden. Na de eerste gesprekken zijn er vervolggesprekken geweest met VVD Peel en Maas en PvdA/GroenLinks. Maar daaruit is gebleken dat er 'onvoldoende aanknopingspunten zijn voor een verbreding van de coalitie', laten de coalitiepartijen weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!