1Limburg en L1mburg Centraal worden L1 Nieuws

Het nieuwe logo van L1 aan het kantoor in Maastricht © L1 (Graatje Weber)
De website en app van 1Limburg gaan vanaf maandag verder onder de naam L1 Nieuws.
Ook het dagelijkse nieuwsprogramma L1mburg Centraal is vanaf nu onder deze naam te zien op L1 TV.

Nieuw logo

De website L1.nl is bovendien compleet vernieuwd. Op deze site zijn de programma's van L1 terug te kijken en is informatie over de televisieprogramma's te vinden. Daarnaast is ook het logo van L1 vernieuwd.

Bereik

1Limburg heet vanaf nu L1 Nieuws. De nieuwssite is bijna tien jaar geleden tot stand gekomen door een samenwerking tussen regionale omroep L1 en dagblad de Limburger. Het platform kreeg bij de lancering op 17 september 2014 drie doelen mee van moederorganisaties L1 en MGL (de Limburger): bereik, bereik en nog eens bereik. Met succes. De jaren daarna groeide 1Limburg uit tot de best gelezen nieuwssite van Limburg.
Op 31 januari 2017 stapte de krant uit het samenwerkingsverband. De website en de app bleven bestaan, maar werden onderdeel van regionale omroep L1.

Waarom bleef het dan nog 1Limburg?

Hoewel de krant uit 1Limburg stapte, werd de naam overeind gehouden. Een bewuste keuze. 1Limburg was immers uitgegroeid tot een bekende naam binnen de provincie. Toch brengen we daar nu verandering in. 1Limburg gaat verder onder de naam L1 Nieuws. Daardoor wordt nog duidelijker dat de onlineredactie een belangrijk onderdeel van regionale omroep L1 is. "Wij bouwen hard aan onze toekomst die overwegend digitaal en online zal zijn", zegt directeur-bestuurder Branko Eijssen van L1. "Om te kunnen bouwen, heb je eerst een stevig fundament en een heldere identiteit nodig. We constateerden dat onze tweemerkenstrategie met L1 en 1Limburg verwarrend werkte, zowel intern als extern. We gaan terug naar één hoofdmerk: L1. Een ijzersterke en betrouwbare medianaam in Limburg. Deze keuze doet recht aan wie wij zijn: dé nieuws- en cultuurdrager van Limburg."

Nieuw jasje

Ook een opgefrist maar nog steeds herkenbaar geel-blauw logo maakt deel uit van de aanpassingen. Eijssen: "Hoewel wij erg trots zijn op ons vernieuwde beeldmerk, is het belangrijkste dat er voor ons publiek inhoudelijk weinig verandert. Iedere Limburger en iedereen die in Limburg is geïnteresseerd, kan 24/7 via web, app, tv, radio en social media een beroep doen op onze onafhankelijke en vrij toegankelijke journalistiek. L1 is en blijft de plek waar verhalen over Limburg en de Limburgers samenkomen. Die urgente en relevante verhalen vertellen wij eerst en vooral via online verslaggeving in tekst, beeld en geluid."
Door de verandering zullen de nieuwe website en de app licht verschillen van het huidige platform. Verder verandert er weinig en kunt u nog steeds gratis nieuws lezen bij ons.

Zowel de website als de app van 1Limburg worden van het nieuwe logo en de nieuwe kleuren voorzien. Het kan even duren voordat dit ook daadwerkelijk zichtbaar is. U moet daarvoor de app updaten. Dit kan in de loop van de dag.

Journalistieke visie

Hoofdredacteur Cécile Narinx is verheugd over alle wijzigingen. “Deze passen naadloos in onze journalistieke visie. We willen daar zijn waar ons publiek is. Onze onmisbare smartphones zijn tegenwoordig krant, radio, tv, camera, café, laptop en telefoon in één. Het is belangrijk dat wij ons duidelijk profileren en onze verhalen slim uitserveren op meerdere kanalen. Om die reden zal op termijn L1.nl, bereikbaar via web en app, de verzamelplaats worden waar we ons rijke archief ontsluiten voor het publiek. Een video on demand-platform à la Netflix waar alle programma’s die je terug wilt zien of luisteren, te vinden zijn.”

Wat moet u doen?

De oude app gaat over een tijdje verdwijnen. Om dan toch nog het Limburgse nieuws te kunnen lezen, moet u de app updaten. Mochten er vragen zijn of onverhoopt toch problemen optreden, kunt u mailen naar redactie@l1.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!