Sanitair Roda vernieuwd na vernielingen: kosten 20.000 euro

Agenten in Maastricht wachten de MVV-aanhang op na de wedstrijd in Kerkrade © Track'88
Roda JC heeft het door MVV-fans vernielde sanitair vernieuwd. De kosten zijn tot ongeveer de 20.000 euro opgelopen.
Dat meldt ZO-NWS vrijdag.

Rekening voor MVV

"Alles wat vernield werd, is nu nieuw gemaakt en dus klaar voor gebruik. De rekening gaat naar MVV", vertelt Roda-directeur Jordens Peters aan de nieuwssite.

Rellen tijdens derby

Eind november vorig jaar vond een derby plaats in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Enkele bezoekers van MVV in het uitvak hadden tijdens de wedstrijd het sanitair gesloopt. Dat leidde uiteindelijk ook tot een forse lekkage. Een deel van de catering zat daarna een tijdje zonder water.
Er werden ook stoeltjes gesloopt door de MVV-aanhang. Omdat er netten waren opgehangen, konden deze niet op het veld worden gegooid.

Geen uitpubliek meer welkom

Na de rellen werd besloten dat er de komende drie jaar geen uitpubliek meer welkom is bij wedstrijden tussen Roda JC en MVV, zowel in Kerkrade en Maastricht.

Controle

De Maastrichtse supporters werden meteen na de wedstrijd per bus teruggebracht richting Maastricht, nog voordat de Roda-aanhang op de hoofdtribune het stadion mocht verlaten. Terug in Maastricht werden de supporters bij het verlaten van de bus nog gecontroleerd door een grote politiemacht, om de raddraaiers eruit te pikken.
Het was voor het eerst in vier jaar dat er weer MVV-fans in het stadion van Roda waren. Dat kwam door corona, maar ook door onderlinge spanningen. In totaal waren er 500 uitsupporters aanwezig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!