Procedurefout: ontslag slapende beveiliger teruggedraaid

Afbeelding ter illustratie
Een Venloos beveiligingsbedrijf heeft een procedurefout gemaakt bij het ontslag op staande voet van een beveiliger. Die werd meerdere keren betrapt op slapen tijdens zijn werk.
Ontslag op staande voet moet direct gebeuren bij constatering van een grove fout of overtreding. En dat is volgens de kantonrechter in Roermond in dit geval niet gebeurd. Volgens het bedrijf werd hij eind oktober in een gesprek ontslagen, maar de man zegt dat hij dat halverwege november las in een brief. En de rechter geeft de 55-jarige man gelijk.

Slapen

De kantonrechter kijkt daarom niet verder naar de redenen voor het ontslag. De beveiliger werd volgens het bedrijf niet alleen meerdere keren betrapt op slapen tijdens zijn werk, hij nam ook gezinsleden mee.
Het bedrijf, All-In Security, moet zijn achterstallig salaris en de proceskosten betalen. Feitelijk is de man nog in dienst, dus hij moet toegang krijgen tot zijn werk. En als hij niet kan werken, moet het bedrijf hem doorsturen naar een bedrijfsarts. De man heeft zich kort voor het gesprek in oktober ziek gemeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!