Schrikkeljarige Jop viert zijn 'eerste' verjaardag

Jop met zijn taart © Familie Dirks
Niet vier kaarsjes op de taart, maar één. En dat terwijl Jop Dirks eigenlijk toch echt vier jaar oud wordt. Omdat het jongetje uit Simpelveld op schrikkeldag geboren is, viert hij donderdag zijn 'eerste' verjaardag.
Als eerste Limburgse baby werd Jop vier jaar geleden op schrikkeldag geboren. In het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen zag hij om 5:00 uur het levenslicht.

Extra uitpakken

De familie Dirks gaat daarom extra uitpakken op deze bijzondere dag. "Andere jaren vierden we de verjaardag wanneer het uitkwam, meestal op de dichtstbijzijnde vrijdag of zaterdag. Maar dit jaar hebben we gezegd dat we het echt op deze donderdag willen vieren met familie en vrienden", vertelt moeder Els Dirks-Alblas. Omdat Jop vier wordt, is donderdag ook de eerste dag dat hij hele dagen naar school mag. Maar Els geeft aan dat ze daar toch nog even mee wachten op deze dag: "Nog even een halve dag naar school om 's middags het grote feest te vieren."

Bijzondere taart

Er hangt meer versiering dan normaal in het huis en ook de taart is net iets groter dan toen Jop één, twee of drie werd. De taart staat vol met jungledieren en bovenop staat de tekst 'Forever young', een verwijzing naar schrikkelverjaardag. Verder staat er één kaarsje op, maar daarnaast wel een grote vier als versiering.

Vier of één?

Jop is zich er zelf nog niet helemaal bewust van dat hij op een opmerkelijke dag jarig is. "Soms zegt hij wel: ben ik nu vier of één? Maar dan kijkt hij mij vragend aan, en antwoordt hij zelf al: nee, ik ben gewoon vier."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!