Poging tot doodslag bij uitgaan: jeugddetentie geëist

Stockfoto © Istock
Het Openbaar Ministerie (OM) eist elf maanden jeugddetentie en een voorwaardelijke PIJ-maatregel tegen een 21-jarige Sittardenaar.
Hij wordt er van verdacht 15 oktober 2022 tijdens het uitgaan een toen 20-jarige tegen het hoofd te hebben geschopt in de Putstraat in Sittard.

Geweldsincident

Die avond stoot het slachtoffer per ongeluk tegen de verdachte of zijn vriend in een drukke kroeg op de Markt, aldus het OM. Daarop begint de verdachte aan hem te trekken. Een omstander sust de boel en zet de mannen uit de kroeg. Camerabeelden en verklaringen bevestigen dat zij richting de Putstraat lopen.
Na een woordenwisseling slaat de verdachte met zijn vuist in het gezicht van het slachtoffer, die daardoor bewusteloos op het wegdek terechtkomt. De verdachte trapt daarop meerdere malen tegen zijn hoofd, stelt het OM. Dezelfde persoon die de boel eerder suste, grijpt in. Volgens het OM is daarmee voorkomen dat de man werd doodgetrapt door de Sittardenaar.

Poging tot doodslag

Het OM vindt poging tot doodslag bewezen. Tegen de verdachte wordt 11 maanden jeugddetentie en een voorwaardelijke PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen) geëist. Daarbij is rekening gehouden met gedragskundige rapportages, waardoor het jeugdstrafrecht wordt toegepast. De officier van justitie wil verder dat de verdachte zich houdt aan een behandelingsverplichting, meldplicht bij de reclassering, een drugs- en alcoholverbod en een contact- en locatieverbod voor de Markt in Sittard.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!