Vier mannen de cel in voor bezit tientallen kilo's cocaïne

In de zaak zijn in totaal vier mannen aangehouden. © iStock
Een 42-jarige man uit Landgraaf is vanwege een grote hoeveelheid drugsbezit door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Ook heeft hij een geldboete van 25.000 euro opgelegd gekregen.
Hij krijgt de straffen omdat in zijn woning en een loods grote hoeveelheden hard- en softdrugs zijn gevonden, onder meer zo'n 70 kilo cocaïne en 28 kilo hasj.

Productie van synthetische drugs

"De rechtbank houdt de 42-jarige verdachte verantwoordelijk voor het aanwezig hebben van materiaal voor de productie van synthetische drugs. De meeste van deze stoffen en voorwerpen werden aangetroffen in een garagebox op het perceel van de verdachte", aldus de rechtbank.
Het gaat onder meer om reactievaten, waterstofgasflessen, amfetamine-olie en BMK. De verdachte heeft verklaard dat hij de garagebox verhuurd had en niets wist van de spullen. De rechtbank gelooft dit verhaal niet, onder meer omdat er belastende brieven bij de man zijn aangetroffen over het produceren en handelen in grondstoffen voor synthetische drugs.

Schietpartij

De politie ontdekte de drugs en andere spullen op 23 maart 2022 na een melding van een schietpartij bij de woning van de 42-jarige man in Landgraaf. "De conclusie ligt voor de hand dat de schutter kwam om te rippen", aldus de rechtbank.

Nog drie verdachten

Naast de 42-jarige verdachte zijn er nog drie mannen aangehouden. Zij zijn veroordeeld voor het in bezit hebben van ruim 62 kilo cocaïne. Eén van hen heeft een straf van 24 maanden jeugddetentie opgelegd gekregen. De twee andere verdachten moeten 5 jaar de cel in en een geldboeten van 25.000 euro betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!