Chefkok wil kinderen enthousiasmeren om gezonder te eten

Olé Tabouleh in de maak op basisschool De Wereldster in Meerssen. © L1 (Peter Beeker)
Dat de plaatselijke chefkok een keertje voor het eten zorgt op de basisschool is natuurlijk een buitenkansje. Het programma Kok in de Klas gaat niet alleen om lekker eten.
Chefkok Joachim Müller van restaurant Gaar in Rothem vindt het vooral interessant dat kinderen op een andere manier leren proeven.

Eigen touch

Het is niet zijn eigen gerecht, want Müller moet zich aan het recept houden dat voor alle 120 basisscholen in Nederland hetzelfde is. Voor het lesprogramma Kok in de Klas maken 'collega chefkoks' van Müller op alle basisscholen de Arabische salade Olé Tabouleh. "Ik heb er natuurlijk wel een eigen touch aan gegeven", zegt Müller.

Stimuleren

Volgens leraar Thijs Vaessen van basisschool De Wereldster in Meerssen zijn kinderen best gewend om in de keuken een handje te helpen: "Dat hoor je toch wel vaker. Met dit programma proberen we dat verder te stimuleren." Meerdere leerlingen van de school bevestigen dat. De één kan goed pannenkoeken bakken en de ander helpt altijd met gehaktballen draaien. "Daar krijg ik dan af en toe ook voor betaald", vertelt een leerling.

Mythe

"Gezond eten is niet duurder, dat is een mythe", legt Müller uit. "Als je fastfood eet, ben je duurder uit dan een eenvoudige gezonde maaltijd. Dat weet ik honderd procent zeker."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!