Langer steun voor kwetsbare patiënten VieCuri

Kleding en toiletartikelen voor patiënten zonder netwerk © VieCuri
Ziekenhuis VieCuri gaat de komende jaren door met het uitdelen van kleding- en verzorgingspakketten aan patiënten zonder naasten.
Het ziekenhuis in Venlo en Venray startte anderhalf jaar geleden met het initiatief. Nadat verpleegkundige Jolanda Geurts met regelmaat meemaakte dat patiënten niemand konden bellen om een tandenborstel of schone kleren te brengen, schoot ze in actie.

Geen netwerk

Er zijn talloze voorbeelden te bedenken. Een patiënt van wie de kleren op de Eerste Hulp kapot moeten worden geknipt, maar die verder geen andere kleren heeft. Of ouderen die geen sociaal netwerk hebben en dus niemand kunnen bellen voor het langsbrengen van reservekleren of een toilettas. Maar ook daklozen of arbeidsmigranten zitten vaak met dit probleem.

3 tot 4 jaar

Met hulp van de vriendenstichting VieAmi van het ziekenhuis werd budget vrijgemaakt voor deze extra service. Het valt namelijk niet onder de reguliere zorgtaken van een ziekenhuis. Inmiddels weten ze bij VieCuri dat er jaarlijks 70 tot 80 patiënten behoefte hebben aan deze hulp. En daarom heeft de VieAmi opnieuw geld opgehaald om setjes met nieuwe kleding en verzorgingsproducten aan te kunnen schaffen. "Dat betekent dat het project in ieder geval genoeg financiering heeft om de komende 3 of 4 jaar door te gaan", aldus een woordvoerder van VieCuri.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!