Storm Louis zorgt ook in Limburg voor schade

Storm Louis zorgt ook voor schade in Limburg. © Track'88
Ook in Limburg trekt storm Louis niet onopgemerkt door de provincie. De harde windstoten laten op verschillende plekken behoorlijk wat schade achter.
Met name in Maastricht was het aan het begin van de avond raak.

Omgevallen boom

Bij bewoners van de Titanenhof in Maastricht zat de schrik er donderdagavond goed in toen een boom omviel. Iets na 19:30 uur gaf een harde windstoot een boom het fatale zetje. De boom kwam op het dak terecht. De schade aan het huis is groot. Er raakte niemand gewond, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.
Verder zijn er volgens de woordvoerder tot nu toe zeven meldingen over stormschade binnengekomen. De meeste meldingen gaan over bomen op de weg, bij enkele huizen kwamen de dakgoten los. Dat gebeurde op de Kasteel Montfortstraat eveneens in Maastricht. Bij een drietal woningen hing de goot grotendeels los aan de voorgevel.

Boom hangt boven de weg

Aan de Wautersweg bij Maasbree zorgde een grote tak voor een penibele situatie. De tak schoot namelijk los en kwam zo in een andere boom terecht. Daardoor hing hij boven de weg. Voor de brandweer was dit reden genoeg om de weg korte tijd af te sluiten en de boom weg te halen.
De brandweer sloot de weg af om de boom te verwijderen. © Edward Media

Rijkswaterstaat

Voor het hele land gold vanaf 18:15 uur code oranje vanwege harde windstoten. Rijkswaterstaat adviseerde om niet de weg op te gaan. Aan het eind van de avond nam vanuit het westen de wind geleidelijk in kracht af. Net na middernacht werd de weerswaarschuwing voor het grootste deel van Nederland, waaronder ook in Limburg, ingetrokken.
Storm Louis woedde niet alleen in Nederland, maar op meerdere plekken in Europa. Het was niet de eerste storm die dit stormseizoen ons land bereikt. Eerder veroorzaakten Pia, Gerrit, Henk, Isha en Jocelyn overlast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!