Nabestaanden Dennis Holtman zamelen geld in voor Optochhal

Hij kwam om het leven bij een opslagloods © Track'88
De nabestaanden van de overleden Dennis Holtman uit Tegelen collecteren tijdens zijn afscheidsdienst voor de Stichting Optochhal Groët Venlo.
Er wordt aanstaande zaterdag in Tegelen afscheid genomen van de 45-jarige Holtman.

Ongeval

Afgelopen zaterdag ging het mis bij het terugbrengen van de wagen van de raad van elf van Vastelaovesgezelsjap D'n Oeles. Enkele afgevaardigden van de technische commissie hadden de wagen in Belfeld opgehaald en moesten hem in de Optochhal Groët Venlo binnenzetten. De hal geldt als opslagplaats voor optochtwagens uit de gehele gemeente. Bij het binnenrijden stond Holtman bovenop de wagen en kwam bekneld te zitten. Medische hulp kwam te laat, Holtman overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Geen bloemen

Voorzitter Cor Jansen van D'n Oeles uit Tegelen vertelt dat de familie heeft gevraagd geen bloemen te geven. "Ze willen juist dat er geld wordt gedoneerd aan de Optochhal", legt hij uit. "Een prachtig gebaar van de familie."

Verenigingsmens

Volgens Jansen was Holtman als lid van de technische commissie vaker in de hal te vinden. "Dennis zette zich vol power in voor de hal. Maar niet alleen daarvoor. Hij was in Tegelen een bekend gezicht binnen het verenigingsleven. Nog voor hij bij D'n Oeles kwam was hij bij menig joekskapel te zien en te horen. Dennis was een echt verenigingsmens." Na de zomer zou Holtman zich binnen D'n Oeles gaan richten op het secretariaat. "Hij was nu juist bezig met de overdracht aan zijn opvolger binnen de technische commissie."
Gezien zijn betrokkenheid bij het verenigingsleven in Tegelen, maar ook in de gehele gemeente Venlo, verwacht Jansen een drukke dienst komende zaterdag. "Maar dat verdient Dennis ook."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!