Twintig aangiften tegen voormalig jeugdspeler Roda JC

De speelbal van de Keuken Kampioen Divisie. © Orange Pictures
Bij de politie in Amsterdam zijn tot dusver ongeveer twintig aangiften gedaan tegen een 26-jarige man die wordt verdacht van fraude en oplichting rond verzonnen voetbaltransfers.
Een woordvoerster van de politie bevestigt een bericht van De Telegraaf hierover.

Misleiding
De 26-jarige verdachte is volgens De Telegraaf Nidal H., oud-jeugdspeler van Roda JC, Sparta en het Zweedse Eskilstuna City. Nederlandse en buitenlandse clubs en zaakwaarnemers zouden voor bedragen van 2500 tot bijna 20.000 euro zijn opgelicht. Ze werden misleid door iemand die de identiteit van een directielid van een voetbalclub had aangenomen en interesse toonde voor een speler. Daarna volgde een vraag om een voorschot voor een medische keuring, een vergoeding voor een zaakwaarnemer of geld voor een voetbalbond. Zo zouden clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en clubs en zaakwaarnemers uit in ieder geval België, Groot-Brittannië, Zwitserland en Zweden zijn misleid.
Ook Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo hebben last gehad van deze fraudeur, maar werden uiteindelijk géén slachtoffer, zoals eerder al tegenover L1 werd bevestigd.

Bedreiging

Gedupeerden zouden ook met de dood zijn bedreigd. De KNVB meldde woensdag naar de landelijke eenheid van de politie te zijn gestapt om minimaal één fraudeur te ontmaskeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!