Bestelbus met gestolen motor erin crasht na achtervolging

Dankzij een stuurfout crashte de bestelbus. © Politie Maastricht
Na een stuurfout is een bestelbus met gestolen kentekenplaten in de nacht van woensdag op donderdag in Echt gecrasht. Er bleek een gestolen motor in het laadruim te staan.
De politie kreeg de bestelbus op de Noorderbrug in Maastricht in het vizier.

Gestolen kenteken

Uit een kentekencheck bleek direct dat de kentekenplaat als gestolen gesignaleerd stond. Toen de agenten de bus ter controle aan de kant wilden zetten, koos de chauffeur het hazenpad. Hij probeerde via de A2 te ontkomen. Meerdere politiewagens schoten de Maastrichtse agenten te hulp.
Bij Echt verliet de bestelbus de snelweg en dook het centrum in. Daar crashte hij dankzij een stuurfout. De chauffeur kon direct aangehouden worden.

Belgische motor

In de laadbak van de bestelbus stond een Belgische motor. Na een telefoontje met de Belgische collega's bleek al snel dat de motor diezelfde nacht gestolen was.
De chauffeur reed bovendien zonder rijbewijs en was onder invloed. Daarnaast wordt hij onder meer verdacht van heling en het rijden met valse kentekenplaten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!