Koning bezoekt Heerlen voor Heerlen-Noord project

Koning Willem-Alexander met burgemeester Wever en projectleider Meyer © L1 (Achille Prick)
Koning Willem-Alexander was woensdagmorgen op werkbezoek in Heerlen. Hij liet zich daar bijpraten over het Heerlen-Noord project.
De koning sprak onder meer met projectleider Ron Meyer, met een vertegenwoordiger van de politie en met burgemeester Roel Wever. Hij bezocht ook woningen en een school.

Leefomstandigheden

Het project heet voluit het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid Heerlen-Noord. Het moet de leefomstandigheden in dat deel van de gemeente verbeteren. Het gaat om onder meer de stadsdelen Hoensbroek en Heerlerheide. Hoewel het bezoek van de koning zich beperkte tot het centrum van Heerlen en de aangrenzende Sittarderweg.
Heerlen-Noord kampt al jaren met allerlei problemen. Zoals onveiligheid, armoede, drugsoverlast en laaggeletterdheid. Met veel overheidsgeld wordt geprobeerd daar iets aan te doen. Het project wordt geleid door voormalig SP-voorman Ron Meyer uit Heerlen.

Selfies

Het bezoek verliep erg ontspannen. De Heerlenaren reageerden verrast op het zien van de koning. Meerdere mensen hebben selfies met hem kunnen maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!