Maastrichtenaar vast na Eritrea-rellen in Den Haag

Bij de rellen in Den Haag ging onder andere een bus in vlammen op. © ANP
Vier verdachten zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris voor hun betrokkenheid bij de rellen met Eritreeërs in Den Haag afgelopen weekend. Het gaat om vier mannen tussen de 19 en 36 jaar, afkomstig uit Maastricht, Rosmalen, Amsterdam en De Goorn.
De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Rellen

In een zalencentrum in Den Haag was zaterdag een feest van regeringsgezinde Eritreeërs gaande. Tegenstanders van dictator Isaias Afewerki kwamen daarop af en zochten de confrontatie. De politie was aanwezig om dat te voorkomen, waardoor de agressie zich richtte tegen de mobiele eenheid. Sommige relschoppers bleken slag- en steekwapens bij zich te hebben. Er werden stenen gegooid, vernielingen aangericht en voertuigen in brand gestoken. Vijftien politiemensen raakten gewond.

Andere verdachten

Tot nu toe hield de politie dertien mensen aan. Het voorarrest van de vier verdachten is dinsdag met 14 dagen verlengd. Het Openbaar Ministerie laat weten dat er woensdag nog eens zeven verdachten worden voorgeleid. Een woordvoerder van het OM laat weten nu niets te kunnen zeggen over wat de verdachte uit Maastricht deed in Den Haag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!