Zes jerrycans met drugsafval ontdekt: twee arrestaties

De 35-jarige man uit Geleen werd door de politie gezocht. © iStock
Per toeval stuitte de politie vrijdagmiddag op zes jerrycans met vermoedelijk synthetisch drugsafval. Een man werd aangehouden voor betrokkenheid. Een vrouw bemoeide zich met de arrestatie en mocht daarom ook mee naar het politiebureau.
De vondst werd tijdens een surveillance bij Grote Dries in Holtum gedaan.

Drugslab

De 35-jarige man zei tegen de agenten dat hij iets aan het lossen was en liep de woning binnen om zijn identiteitsbewijs te halen. Omdat de man even weg bleef, gingen de agenten poolshoogte nemen. De man was op de vlucht geslagen. De agenten zetten daarop de achtervolging in en wisten hem vlakbij de woning aan te houden.
Bij zijn vlucht had de man zich aan zijn voet verwond. Na een behandeling in het ziekenhuis kon hij naar het politiebureau gebracht geworden.

Gesignaleerd

De 35-jarige man uit Geleen bleek gesignaleerd te staan. Hij werd nog gezocht in verband met de vondst van een drugslab en grondstoffen voor de productie van drugs in een woning. Destijds werden al drie arrestaties verricht.

Belediging

Een 63-jarige vrouw uit Holtum werd vrijdagmiddag eveneens aangehouden, omdat zij zich met de arrestatie van de man bemoeide. Daarbij beledigde ze onder meer politieagenten. De vrouw is korte tijd later weer vrijgelaten.
De politie heeft de jerrycans met vermoedelijk drugsafval in beslag genomen. Ze zijn door een speciaal bedrijf opgehaald en zullen vernietigd worden.
Zes jerrycans met vermoedelijk drugsafval zijn in beslag genomen. © Politie Limburg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!