Man (18) bekent bestoken café Reuver met vuurwerk

Eén raam uit dit café in Reuver werd helemaal uit het kozijn geblazen door de vuurwerkexplosies. © Café Bronckenstein (Facebook)
Een 18-jarige man uit Reuver heeft bekend dat hij café Ronckenstein in Reuver heeft bestookt met een vuurpijl. Hij heeft zich bij de politie gemeld.
Vlak voor de jaarwisseling werd het volle café aan de Pastoor Vranckenlaan door een groep vandalen met vuurwerk bestookt. Eén raam sneuvelde en ook de overkapping liep flinke schade op. "Gelukkig raakte niemand gewond, maar de schade is aanzienlijk", vertelde kastelein Sjors Verkoelen in januari aan L1.

Excuses aanbieden

De kastelein deed aangifte tegen de groep jongeren. De politie heeft samen met boa's en straatcoaches van de gemeente Beesel de zaak onderzocht. Er zijn volgens de politie meerdere gesprekken gevoerd met betrokken jongeren.
Deze 18-jarige verdachte heeft zich op eigen initiatief gemeld. Hij wil ook zijn excuses aanbieden aan de eigenaar van het café. De politie heeft hem na verhoor laten gaan. De zaak wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!