Grote schade door waterlek bij openluchttheater De Doolhof

De Passiespelen 2021 in openluchttheater De Doolhof © L1 (Gerard Pansier)
Een leidingbreuk heeft voor tienduizenden euro's schade veroorzaakt bij Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. De grond bij de entree van het theater waar onder meer de Passiespelen worden opgevoerd is verzakt.
Ook is de fundering onder het asfalt weggespoeld, meldt Omroep Venlo.

Bovenlaag

De waterleiding was vrijdag al lekgeslagen, maar de omvang van de schade is nu pas duidelijk geworden. "Er is een waterlaag tussen de fundering en het asfalt gekomen’, zegt Leon Bastiaans, voorzitter van Stichting Openluchttheater De Doolhof tegen de lokale omroep. "Hierdoor zijn de twee lagen los van elkaar gerukt. Als dadelijk het theaterseizoen weer begint, moeten hier zware wagens overheen rijden. Als je dit niet gaat repareren, dan wordt de hele bovenlaag kapotgereden."

Seizoen

De timing van de leidingbreuk kon voor het theater niet slechter uitkomen. Over minder dan een maand begint het theaterseizoen. "Traditiegetrouw vindt in het tweede weekend van maart het st-ART festival plaats. Dan verwachten wij hier heel veel mensen. Het is niet te zeggen of de schade dan al is hersteld. We gaan kijken of het de aannemer lukt om het voor die tijd de reparaties af te ronden. Anders moeten we tijdelijke maatregelen gaan treffen", zegt de voorzitter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!