Plannen voor natuurbegraafplaats bij Danikerberg in ijskast

De plannen voor natuurbegraafplaatsen bij Daniken gaan voorlopig de ijskast in. © iStock
Het plan voor een natuurbegraafplaats bij Daniken bij Geleen gaat de ijskast in. De actiegroep Houd Daniken Levend verzet zich al lange tijd tegen de plannen. De gesprekken tussen initiatiefnemers en de omgeving liggen nu stil.
Vorig jaar ging het projectteam Danikerberg nog in gesprek met de omgeving.

Onjuiste informatie

Dat het overleg nu is gestaakt heeft volgens de initiatiefnemers, die samen met Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland de mogelijkheden onderzoeken, te maken met foutieve informatie die wordt verspreid. "Het is voor de organisaties belangrijk om de omgeving bij de ontwikkeling te betrekken en op een respectvolle manier hierover te spreken. De actiegroep Houd Daniken Levend organiseert nu activiteiten tegen dit initiatief. Er wordt onjuiste informatie verspreid en het gesprek is verhard waardoor er niet meer goed naar elkaar geluisterd kan worden", aldus het projectteam in een verklaring.

Polarisatie

"De situatie is gepolariseerd en hierdoor is een goed gesprek met de gehele omgeving op dit moment niet mogelijk. Daarom maken de organisaties op dit moment een pas op de plaats." Of en wanneer de gesprekken hervat gaan worden is nog niet bekend. "Het doel is en blijft om dat te doen wat goed is voor de natuur én de mensen die de natuur graag beleven." De actiegroep liet in een eerder stadium al juist weten dat dergelijke natuurbegraven het gebied voor recreanten juist verpest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!