Geen treinen door spoorwerkzaamheden Weert-Roermond

Er wordt onder andere gewerkt aan verschillende spoorwegovergangen in Roermond, Weert, Baexem en Haelen. © iStock
ProRail werkt vanaf donderdag tot en met zondag aan het spoor tussen Weert en Roermond. Er rijden daarom geen treinen op dat traject. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.
Dat meldt de NS.

Werkzaamheden

Delen van het spoor worden vernieuwd. Er moeten dwarsliggers worden vervangen en ook de paden langs het spoor, die gebruikt worden om het spoor te inspecteren, worden aangepakt. Daarnaast wordt er gewerkt aan verschillende overwegen in Roermond, Weert, Baexem en Haelen.
Het gaat om de volgende overwegen:
Roermond: overwegen Zandstraat, Schouwburg, Brandeweijer en Robert Regoutstraat
Weert: overweg Schoordijk
Baexem: overwegen Schoorstraat, Stationstraat en Duykstraat/Stekstraat
Haelen: overweg N279/Heythuyserweg

Extra reistijd

Treinreizigers moeten volgens de NS rekening houden met een vertraging van zo'n 30 minuten. Maar ook weggebruikers kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Zo laat de gemeente Leudal weten dat er omleidingsroutes worden aangegeven voor automobilisten, fietsers en landbouwvoertuigen. In Baexem worden aan de schoorstraat en Stationsstraat verkeersregelaars ingezet.
Naast de uitval van treinen tussen Weert en Roermond, rijden er op zaterdag en zondag geen treinen tussen Roermond en Swalmen. Op zaterdagochtend en zondagavond geldt dat ook voor het traject Roermond-Echt. Er worden bussen ingezet. NS en Arriva adviseren voor vertrek de reisplanner te checken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!