Deze 80-jarige kastelein denkt nog niet aan stoppen

De jarige Herman de Koning is al 31 jaar het gezicht van café De Gaaspiep in Venlo. © L1 (Gerard Pansier)
Dubbel feest vandaag bij café De Gaaspiep. In een kroeg vol carnavalsvierders werd de jarige kastelein verrast op zijn 80-jarige verjaardag.
De Gaaspiep is een begrip in Venlo en daarmee ook zijn kastelein.

Verrassing

Herman de Koning is al 31 jaar het gezicht van café De Gaaspiep. Deze vastelaoveszondag dacht hij gewoon te gaan werken maar zijn zonen wilden De Koning’s 80-jarige verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. "Ik ben volledig van slag. Ik had dit niet verwacht. Niemand had mij iets verteld. Maar ik vind het geweldig wat er gebeurt hier. Dat ik dat nog mag meemaken. Ik ben er pas 80 dus wil nog wel even doorgaan. Als God het wil", zegt de verraste kastelein.

Doorwerken

De Koning laat weten dat hij normaal zijn verjaardag niet viert. Daarom kwam hij ook gewoon werken zondagmiddag. "Dat noemen ze tegenwoordig doorwerken. Dat is het beste wat er is. Het is het gezondste wat er is. Of je pensioen hebt of niet dat maakt niets uit. Als je hartje goed is gaat de rest ook allemaal goed en dat is de beste medicijn om verder te kunnen leven”, volgens De Koning.

Gastvrijheid

De vaste gasten van het kleine café in de Kleine Kerkstraat in Venlo hopen dat ze nog lang van de gastvrijheid van De Koning mogen genieten. "Het is de enige echte goeie kastelein die we hebben, want in Venlo zijn geen kasteleins meer", zegt een van de gasten.
Een andere vaste bezoeker van de kroeg waardeert het betaalsysteem, de consumpties worden nog bijgehouden op een bierviltje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!