Nieuws

Prevoo tevreden over Auw Wieverbal: 'Volgend jaar weer'

Auw Wieverbal © L1 - Wendy Vluggen
Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg ziet geen reden om volgend jaar het Auw Wieverbal anders te organiseren. "Het was een gezellige avond, de mensen hebben zich goed gedragen."
"Het komt er op neer dat het een hele rustige avond was", aldus Prevoo vrijdag. De politie beaamt dat. "Er waren niet meer incidenten dan op een reguliere stapavond in Valkenburg."

Traditie gered

Dat er dit jaar überhaupt een Auw Wieverbal plaatsvond op de donderdag voor de vastelaovend is te danken aan evenementenbureau Nr. 1 Artiesten. Directeur Rob Knubben nam de organisatie van het evenement half januari op zich nadat de voormalige organisatie zich had teruggetrokken.

Beheersbaar

Burgemeester Prevoo ziet geen belemmering om de editie van 2025 anders te organiseren. "Natuurlijk moeten we nog evalueren, maar er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Openbaar dronkenschap en een aantal wildplassers." Daarmee sluit Prevoo zich aan bij de woorden van de politie, die sprak van een beheersbare avond. "Een aantal incidenten, maar niets meer dan op een reguliere vrijdag- of zaterdagavond."

Drukte

Op sociale media gaan filmpjes rond van een grote menigte die door de afgezette hekken wil drukken. Bepaalde delen van het terrein moesten wegens de drukte afgesloten worden, zo was de Grotestraat een waar knelpunt. "Dat was ingecalculeerd. We wisten van te voren dat die plek maar een bepaald aantal mensen kan herbergen, op een moment gaat daar het hek dicht. Alle situaties die zich hebben voorgedaan hadden we onder controle, alles was ingecalculeerd."
Al met al kijkt Prevoo tevreden terug op het Auw Wieverbal. "De mensen hebben zich goed gedragen, het was een heel gezellig evenement. Voor nu zie ik dan ook geen belemmering om het volgend jaar anders te doen. Maar we gaan deze avond natuurlijk wel nog evalueren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!