Geen aangiftes na blokkade A2 door boze boeren

In allebei de richtingen is de snelweg afgesloten © Orange Media
Bij de grensblokkades van boze boeren maandag op de A2 tussen Eijsden en het Belgische Voeren zijn geen aanhoudingen verricht. Ook zijn er bij de politie geen aangiftes van strafbare feiten binnengekomen.
Dat meldt de politie in Voeren. Al enkele dagen was bekend dat de grens geblokkeerd zou worden en daarom was er vooraf intensief overleg met de actievoerders.

Afspraken

Politiewoordvoerder Robin Locht: "We hebben van te voren afspraken gemaakt dat ze binnen de lijntjes zouden kleuren. Dus geen autobanden in brand steken op de autosnelweg en uiterlijk om 16:00 uur moest de actie worden beëindigd. En daar hebben ze zich aan gehouden."
In totaal telde de Belgische politie maandag 124 tractoren die meededen aan de blokkade. Enkele tientallen Nederlandse en Belgische agenten werden ingezet om de blokkades in de gaten te houden. Wegbeheerder Rijkswaterstaat probeerde de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Daarom werd het verkeer op de autosnelweg richting het zuiden bij Geleen tijdelijk omgeleid via de E314.
Ook de burgemeester van Eijsden-Margraten was intensief betrokken bij de voorbereiding van de blokkade. Burgemeester Alain Krijnen: We hebben met driehoek -burgemeester, politie en justitie - duidelijke spelregels benoemd aan de voorkant. En achteraf gezien is alles keurig verlopen. Er waren geen incidenten en de boeren hebben zich prima aan onze afspraken gehouden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!