Filmpje om taalvaardigheid peuters te verbeteren

Wethouder Clemens ontvangt het eerste exemplaar van het nieuwe boekje © Robert Janssen
Een speciaal animatiefilmpje om taalvaardigheid bij peuters te bevorderen. Dat ging woensdag in première bij bioscoop Royal in Heerlen.
Het filmpje werd tegelijk gepresenteerd met het nieuwste deel in de reeks voorleesboekjes over Pim en Poes.

Aandacht is noodzakelijk

De reeks met voorleesboekjes over Pim en Poes is een idee van Peuteropvang Heerlen. Inmiddels is deel zes verschenen en het eerste exemplaar daarvan werd in bioscoop Royal overhandigd aan wethouder Jordy Clemens. Dat gebeurde in een zaal met zo'n 200 kinderen en hun ouders. Volgens de peuteropvang is het noodzakelijk dat er aandacht blijft voor taalvaardigheid in Heerlen. "De laaggeletterdheid in Heerlen en Parkstad is heel hoog, dus is het een must om de peuters voor te lezen en daarmee hun woordenschat te vergroten", zegt bestuurder Ingrid van den Bunder van Peuteropvang Heerlen.
Primeur op première
In totaal bezochten 600 kinderen met hun ouders de Heerlense bioscoop, verdeeld over drie groepen. Allemaal werden ze tijdens de presentatie voorgelezen uit het nieuwste boekje over Pim en Poes. Ook kregen ze allemaal het animatiefilmpje te zien dat er bij het nieuwe boekje is verschenen. En dat betekende een primeur. Volgens bestuurder Van den Bunder is het filmpje een mooie aanvulling. "Natuurlijk is het boekje, en daarmee het inlevingsvermogen dat de peuters ontwikkelen belangrijk, maar het filmpje helpt daarbij."

Reactie ouders

Stephanie van der Zee en Anas Abdulsamad waren als ouders aanwezig bij de presentatie van het boekje en de film. Ze vinden het beiden goed dat er op deze manier aandacht aan wordt geschonken. Voor Anas is het een reden om het voorlezen weer meer op te gaan pakken. "Dat heb ik vroeger meer gedaan, maar ik ga dat weer oppakken. Beloofd." Stephanie zegt vaak voor te lezen en dat ook te blijven doen. "We gaan ook regelmatig naar de bieb om nieuwe boekjes te halen en dat blijf ik doen." Beiden vinden het animatiefilmpje wel van toegevoegde waarde. "Het filmpje is fantastisch" aldus Stephanie. "Kindjes zien het en zullen als het verhaaltje wordt voorgelezen bepaalde zaken gaan herkennen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!