Grote controle bij Venlo levert acht aanhoudingen op

De controle vond plaats in het grensgebied van Noord-Limburg zowel aan de Nederlandse als Duitse zijde van de grens in samenwerking met de Duitse politie. © Edward Media
Acht aanhoudingen zijn woensdag verricht na een grote criminaliteitscontrole op twee locaties in Venlo. Daarnaast zijn diverse voertuigen in beslag genomen en werden proces verbalen uitgedeeld.
De controle vond plaats in het grensgebied van Noord-Limburg zowel aan de Nederlandse als Duitse zijde van de grens in samenwerking met de Duitse politie. Op Nederlands grondgebied werden in totaal 250 voertuigen gecontroleerd.

Drugs

De actie was bedoeld om ondermijnende activiteiten op te sporen, zoals transport van verdovende middelen en het tegengaan van mensenhandel. De aanhoudingen waren voornamelijk in verband met verdovende middelen. Eén bestuurder van een bestelbus werd aangehouden omdat hij 324 flessen lachgas in de laadruimte had liggen. In een andere bestelbus werden ongeveer 200 henneptoppen aangetroffen en een kledingstuk dat mogelijk gebruikt kan worden bij ram- en plofkraken. Weer een andere automobilist had twee kilo cocaïne bij zich.
Daarnaast werden er nog twee aanhouding verricht, een voor valse identiteitspapieren, en een aanhouding voor een persoon die nog dna moet afstaan.

Spookvoertuigen en rijden onder invloed

Naast de aanhoudingen werden er verschillende proces verbalen opgemaakt. Zo werden acht spookvoertuigen in beslag genomen. Dat zijn voertuigen zonder tenaamstelling, die dan ook niet verzekerd zijn, en voorzien waren van valse kentekenplaten. Twee bestuurders kregen een proces verbaal voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook kregen twee personen een proces verbaal toen er een wapenstok en boksbeugel gevonden werd. Daarnaast werden er ongeveer 30 bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen.

Samenwerking

De controles maakten onderdeel uit van het euregionale samenwerkingsverband tussen de Nederlandse en Duitse politie PER (Polizeiliche Euregio Rhein-Maas-Nord) die periodiek plaatsvinden. In totaal waren in Nederland en Duitsland ongeveer 160 medewerkers betrokken, zowel van de Limburgse en Duitse politie, de Koninklijke Marechaussee (KMAR), de douane en de Landelijke Eenheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!