Nieuws

Woonboot Maastricht maakt water: brandweer schiet te hulp

De brandweer in actie bij de woonboten in Maastricht. © L1 (Sjors Abeling)
Eén van de woonboten in Maastricht heeft woensdag enige tijd water gemaakt. De brandweer is in actie gekomen om de lekkage op te lossen.
"Het water is tegen een dicht raam aan gekomen en naar binnen gesijpeld. De bewoner raakte in paniek en heeft de brandweer gebeld. Toen we ter plekke kwamen, leek de situatie mee te vallen. De aanwezige pompen in de boot zijn in werking gezet en inmiddels is de situatie stabiel", aldus de brandweer.

Waterpeil stijgt weer

Het waterpeil van de Maas stijgt weer. Door het hoogwater van begin deze maand vrezen meerdere bewoners dat hun boten beschadigd zijn geraakt en er lekkages ontstaan. Door de kapotte overlaatdam eerder deze maand sloeg één woonboot los en ramde de boot een brug.

Tweede nooddam

Begin januari beschadigde de overlaatdam als gevolg van het hoge water. Woonbootbewoners moesten toen hun woonboten langs de Stuwdam in Maastricht verlaten. Rijkswaterstaat werkt op dit moment aan een tweede nooddam, waarbij takkenbossen aan elkaar worden geknoopt tot zogeheten wiepenroosters. De roosters moeten een stevige basis vormen om de tweede nooddam op te bouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!