Heerlenaar (31) in gestolen BMW vlucht weg bij grenscontrole

De gestolen BMW na de crash. © Koninklijke Marechaussee
De Koninklijke Marechaussee en de Duitse Bundespolizei hebben maandagavond een 31-jarige Heerlenaar aangehouden die met een gestolen auto op de vlucht was geslagen bij de grensovergang in Landgraaf.
Dat meldt de Koninklijke Marechaussee dinsdag.

Op vlucht geslagen na stopteken

De Koninklijke Marechaussee en Bundespolizei, die samen het zogeheten Grensoverschrijdend Politieteam vormen, controleerden rond 23:00 uur op de Grensstraat in Landgraaf. Zowel een zwarte BMW met Duits kenteken als een witte BMW met Nederlands kenteken negeerden daar een stopteken. Eerstgenoemde bleek recent te zijn gestolen bij een Duitse autodealer.

Crash tegen lantaarnpaal

De wagens sloegen op de vlucht richting Eygelshoven, waarbij volgens de Koninklijke Marechaussee zo'n 150 kilometer per uur werd gereden. De bestuurder van de gestolen zwarte BMW crashte uiteindelijk in Eygelshoven tegen een lantaarnpaal. De 31-jarige Heerlenaar werd daarop aangehouden.
De Koninklijke Marechaussee in Venlo doet verder onderzoek in deze zaak. Wat er met de witte BMW is gebeurd, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!