Dit zijn ze dan: de 20 finalisten van de LVK-finale 2024

De LVK-finale in 2023. © Bram Becks (L1)
In de L1 studio in Maastricht heeft Stichting LVK zondagmiddag bekendgemaakt welke 20 vastelaovesliedjes zijn doorgedrongen tot de finale van het 48ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers.
De finale van het LVK telt dit jaar vier nieuwkomers en daarmee bedoelen we artiesten die nooit eerder in de finale hebben gestaan. Voor het eerst in de historie staat een liedje uit Berg & Terblijt in de finale. Verder tellen we zes oud-winnaars van het LVK en acht finalisten die vorig jaar ook in de finale stonden.

Venray vier keer

De regio Noord-Limburg is zoals vaker hofleverancier met 7 liedjes. Vooral de regio Venray domineert met twee nummers uit Venray, één uit Veulen en één uit Ysselsteyn. Daarna volgt Midden-Limburg met 4 liedjes en dan de andere drie regio’s, Maastricht/Heuvelland, Westelijke Mijnstreek en Parkstad met ieder 3 liedjes.
Een paar bekende artiesten hebben de finale niet gehaald zoals Paul & Leo, Danny Pouwels, Marleen Rutten Katja Henz, W-Dreej, Ummer d’r Neaver, Don Kiesjot, De Kloomp en Bjorn van Berkel.

Grote steden ontbreken

Bij de schrijvers en componisten valt op dat liedjesmakers als Luc Volders, Guus Steinen, Patrick Jaspers, David Peters en Quinn Warmerdam geen liedjes in de finale hebben. Verder ontbreken vooral liedjes uit de grote Limburgse steden in de finale. Zo zijn er geen liedjes vanuit de Jocus-leedjesaovend doorgedrongen en zien we in de finale geen nummers die namens Roermond, Geleen, Sittard, Maastricht, Kerkrade en Heerlen meedoen. Horst, dat maar liefst 8 liedjes in de halve finale had, is ook niet vertegenwoordigd op het podium van de LVK-finale.
De volgende 20 liedjes zijn vrijdag 26 januari 2024 te horen in een feestpaviljoen in Maastricht:
- 't Graotekoeër - 't Vastelaoveskroege-ritme (Neer)
- De Plekbend - Woke, mèt 'n zachte G (Arensgenhout)
- De Toddezék - Nondeju (Grubbenvorst)
- Kartoesj ft. Nuchter Vertroch - 1000 Klanke, 1000 kleure (Limbricht)
- Bjorn & Mieke - Noeëts Mèr Vergaete (Venray)
- Van Lieshout & Arts - Ik wooj nie gaon (Venray)
- Mark en Wilhelmien - Vreej mét Vastelaovendj (Weert)
- Andy & Roy - Made in Limburg (Valkenburg)
- Spass Partout - Vastelaovend is los (Venlo)
- Pruuf Mar - Nog nie te laat (Ysselsteyn)
- Rempetemp - Heerlik (Amstenrade)
- Men in Pek - Ich vastelaovendj (Stramproy)
- Sjpringlaevend - De euveral-uh-fees-van-makers (Gulpen)
- 4TON - Sjoenkele of springe (Berg en Terblijt)
- GoedZat - Póshaas (Veulen)
- De Geliënde - Gans Limburg geit plat! (Hulsberg)
- Spik en Span - Vastenach (Susteren)
- Wild Vleisj - Sjpaslegioen (Elsloo)
- Claire - Pas dan kom ich thoes (Elsloo)
- De Kwante Diekzèk - D'n drejdaagsvleeg (Panningen)
De volgorde in de finale wordt zondagavond om 20:20 uur live op L1 TV geloot.

Live bij L1

Uiteraard zit je tijdens de finale weer op de eerste rij bij L1: van de eerste noot van het openingsnummer tot de confetti bij het winnende liedje, alles is live te volgen via L1 TV, L1 Radio en de kanalen van L11 Alaaf!
Je volgt de finale vrijdag 26 januari vanaf 20:00 uur live op L1 TV. Vanaf 18:00 uur brengen we je al helemaal in de stemming op L1 Radio!

Hoe werkt het LVK?

Hoe ziet de route naar de finale er nu precies uit en wie bepaalt welke liedjes in die finale mogen staan? In onderstaande video leggen we het je precies uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!