Nieuws

Teruggekeerde woonbootbewoners zitten zonder water

Een deel van de boten is weer bewoonbaar maar zitten zonder water. © L1 (Maurice de Heus)
De bewoners van de woonboten in Maastricht die vrijdag terug naar hun huis mochten hebben geen drinkwater. De hoofdleiding die over de bodem loopt, blijkt kapot.
De hoofdkraan op de Stuwweg was eerder door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) afgesloten. Toen monteurs deze vrijdag weer in bedrijf wilden stellen werd een defect ontdekt. "De monteurs ontdekten zaterdagochtend dat de leiding onder het kanaal kapot was", zegt de woordvoerder van het waterleidingbedrijf.

Geen permanente bewoning

De aanwezige bewoners hebben volgens WML flessen met water aangeboden gekregen. “Volgens onze info wonen er nog geen mensen permanent op dit moment. We gaan maandag kijken hoe we het defect kunnen oplossen", laat de woordvoerder weten.

Terug

Tien bewoners van de woonboten mochten vrijdag terug naar hun woonplek. Het ging om bewoners van boten ten zuiden van de nooddam. De bewoners moesten vorige week hun woonboten langs de Stuwweg verlaten door een beschadigde overlaatdam. Burgemeester Wim Hillenaar van Maastricht zei vrijdag dat de overige bewoners nog zeker een week geduld moeten hebben om terug te kunnen naar hun woonboot.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!