Geen ezels meer in kerststal na meldingen over dierenleed

De kerststal in Venray. © Edward-Media
Kort na de opening van de kerststal op de Grote Markt in Venray zijn de ezels al weer weg. Meldingen van bezoekers die zich zorgen maakten over het welzijn van de dieren, zijn de aanleiding geweest om de dieren weg te halen.
De ezels zijn vrijdagavond, een paar uur na het opengaan van de kerststal op de Grote Markt, teruggebracht naar hun verblijf.

Ezels keren niet terug

"Het deed pijn om de aangeslagen kinderen en ouderen te zien. Bij ons als organisatie stonden de tranen in de ogen. We vragen ons af: waarom moeten we wijken voor dit maatschappelijke probleem?", schrijft Stichting Kerststal Venray op Facebook. Ze hebben de meldingen als bedreigend ervaren en zijn daar ontdaan over.

Twijfels over dierenwelzijn

Meerdere bezoekers van de kerststal laten aan L1 weten dat ze twijfels hadden over het welzijn van de ezels. "Eén van de ezels liep vrijdag op de drukke kerstmarkt apathisch rondjes", vertelt een meldster. Hoewel de ezel er goed verzorgd uitzag, voelde hij zich duidelijk niet op zijn gemak in de drukte, stelt ze.
"De ezels stonden vaak in de hoek met de kop omlaag in een hok van twee bij twee meter", schrijft een ander. "Ik denk dat het meerendeel van de mensen blij voor de ezels is dat ze naar hun normale grotere hok terug kunnen. Dat geluid hoorde je heel veel rond de kerststal."
De kerststal in Venray is nog twee weken voor publiek te bezoeken. Maar de ezels keren deze editie niet meer terug, laat de stichting weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!