Nieuws

Harde klappen uitgedeeld op kerstmarkt Maastricht

De politie heeft na de vechtpartij zes personen aangehouden © Orange Media
Er zijn zondagavond meerdere gewonden gevallen tijdens een grote vechtpartij op de kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof.
Inmiddels zijn er meerdere beelden online gezet waarop goed te zien is hoe heftig het eraan toeging. Volgens de politie zijn ongeveer 15 personen met elkaar op de vuist gegaan. Zes personen zijn al aangehouden.
Hieronder de beelden:

Overlast

Een groep van zo'n 50 tot 60 personen uit Midden-Limburg zou eerder op de avond al overlast hebben veroorzaakt in de binnenstad van Maastricht. De groep was al verwijderd uit een café aan het Vrijthof en ging daarna naar de kerstmarkt Magisch Maastricht. Ook daar ontstond er onrust bij de horeca en kwam het tot een vechtpartij, waarbij met glas is gegooid. Wat de exacte aanleiding van de vechtpartij was, is niet bekend.

Aanhoudingen

De politie is in groten getale uitgerukt. Zes personen zijn aangehouden vanwege het geen gehoor geven aan de politie. De rest van de groep is de stad uit gezet. Het onderzoek loopt nog, laat de politie weten, en het zou kunnen dat er meer mensen worden aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!