Nieuws

Muzikale samenwerking ECI en Laurentius Ziekenhuis

De ingang van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. © Fer Traugott
Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaat samen met de ECI Cultuurfabriek een aantal muzikale intermezzo's organiseren voor bezoekers, patiënten en medewerkers.
Deze eerste editie van het ECI Mu-ziekenhuis is op vrijdag 8 december van 11:45 tot 13:45 uur in de ontvangsthal van het ziekenhuis.

Voorstellingen

Na voorstellingen tussen Sinterklaas en Kerst zetten de cultuurfabriek en het ziekenhuis ook in het nieuwe jaar voort. De bedoeling is onderzoeken hoe kunst, cultuur en gezondheid verbonden kunnen worden. De gemeente Roermond maakt deze uitvoeringen mede mogelijk door een subsidie 'Cultuur in de wijk'.

Ambities

"Wij zijn ontzettend blij. We hopen dat dit het begin is van een mooie samenwerking met het ziekenhuis. Met kunst en cultuur kunnen we een prachtige bijdrage leveren aan de ambities van Laurentius op het gebied van gezondheidsbevordering", zegt Margo de Kock, directeur van de ECI Cultuurfabriek.

Mensgerichte zorg

Laurentius geeft aan dat deze samenwerking met de ECI op meerdere manieren goed aansluit op de mensgerichte zorg waar het ziekenhuis voor staat. "Mensgerichte zorg betekent voor Laurentius dat de patiënt in zijn geheel wordt benaderd. Hierbij streven we naar het vergroten van positieve gezondheid, waarbij er aandacht is voor de mens achter de patiënt. Kunst en cultuur spelen daarin een belangrijke rol. Dit is een bijzondere manier om cultuur en gezondheid te verenigen, zeker in deze aankomende kersttijd waarin we extra veel waarde hechten aan sfeer en dat ook willen bieden aan onze patiënten, bezoekers en medewerkers", zegt Luc van den Akker, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Laurentius Ziekenhuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!