Nieuws

Roermond heeft meeste inwoners met wortels buiten Europa

Stockfoto © iStock
In Roermond heeft 18,4 procent van de inwoners niet-Europese wortels. Onder hen is 8,3 procent wél geboren in Nederland, 10,1 procent is dat niet. Met dat percentage spant Roermond de kroon in Limburg.
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Limburgse cijfers

Na Roermond volgen Maastricht met 16,9 procent en Heerlen met 15,8 procent. Onze provinciehoofdstad heeft wel het grootste percentage inwoners met een niet-Europese herkomst, geboren buiten Nederland. De gemeente Simpelveld heeft met 4,1 procent relatief de minste inwoners met wortels buiten Europa, Horst aan de Maas staat wat dat betreft op de tweede plaats.

Grensregio's

Uit de cijfers blijkt dat niet-Europese migranten zich het vaakst in de Randstad vestigen, voor Europese migranten geldt dat andersom. Zij vestigen zich vaak in de grensregio's, zoals Vaals, de buurgemeente van Aken waar veel Duitse migranten wonen. Deze gemeente heeft met 36,1 procent het grootste aandeel Europese migranten van Nederland. Ook bij deze migranten staat Maastricht hoog op de lijst: het gaat om 14,4 procent van de inwoners.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!