Nieuws

Hondenuitlaters gevraagd in de strijd tegen criminaliteit

De gemeente Beesel vraagt hondenuitlaters om verdachte situaties en onregelmatigheden te melden bij politie, Meld Misdaad Anoniem of de gemeente.
Hondenbezitters laten elke dag hun hond uit in de wijk. Omdat zij vertrouwd zijn met hun omgeving en de hond vaak uitlaten op tijdstippen waarbij verdachte situaties kunnen ontstaan, vallen hen afwijkende situaties sneller op.

MELD

Kijk Niet Weg, MELD is een vorm van buurtpreventie. Hondenbezitters zijn de ogen en oren van de wijk. Door strafbare feiten snel te melden, is de kans groter dat de politie de daders kan oppakken. Hoe meer mensen een melding maken, hoe groter het effect op de veiligheid.
"Hondenuitlaters kennen de wijk heel goed. En kunnen dus makkelijk verdachte situaties identificeren. Hoe meer we een gezamenlijke vuist maken tegen criminaliteit hoe beter. Hun ogen en oren zijn onmisbaar", stelt burgemeester Bob Vostermans van de gemeente Beesel.

Frisbee

Hondeneigenaren krijgen, om aandacht te vragen voor de campagne, een leuke attentie voor hun hond. Er kan gekozen worden tussen een hondenfrisbee of een dispenser voor hondenpoepzakjes. De gadgets worden uitgedeeld door BOA’s van team Handhaving van de gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!