Sinterklaas bezorgt medewerkers van postpunten extra werk

postnl punt Sittard © L1 / Ruud van Broekhoven
De feestdagen staan weer voor de deur. En waar Nederland zich massaal opmaakt voor pakjesavond, maken medewerkers van postpunten zich op voor de drukste dagen van het jaar.
Volgens medewerkers was het eerder nog nooit zo druk.

Tachtig postpakketten

Volgens Brian Brouns uit Sittard die een postpunt heeft in een pandjeswinkel, is het nog nooit zo druk geweest met het bezorgen van pakjes. Donderdagmorgen bracht een vrachtwagen tachtig postpakketten. Het zijn pakketjes van mensen die niet thuis zien of juist ervoor kiezen om het pakketje af te halen bij een PostNL-punt. Een woordvoerder van de oranje bezorgservice laat weten dat het rond de feestdagenperiode aanzienlijk drukker is dan normaal. Op een normale dag worden er landelijk 1,1 miljoen pakketten bezorgd. Rond deze tijd kan dat makkelijk het dubbele worden.

Sinterklaas

De schappen in het magazijn van Brouns staan helemaal vol. Zelf kan hij er wel om lachen en voelt zich een beetje als Sinterklaas. Toch hoopt hij dat klanten snel het pakketje weer ophalen om plek te maken voor de nieuwe voorraad. "Wij willen er snel van af, maar de koper wil graag zijn pakketje in huis hebben, een win-win situatie."

Binnenloop

De winkeleigenaar krijgt een vergoeding om het pakketje in ontvangst te nemen, maar doet het vooral voor de binnenloop. "De mensen die het pakketje halen of brengen komen ook weer even in onze winkel en kunnen ook nieuwe klanten van ons worden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!